Menu

Glædelig Jul og Godt Nytår

image
18. december 2020 kl. 17:48

Året 2020 går på hæld og sikke et år! Der var i FC Skanderborg store planer og forventninger til år 2020, både på og uden for banen. COVID-19 pandemien betød imidlertid, at alt blev fejet af bordet og fokus rettet mod at begrænse skaderne bedst muligt. Heldigvis slap vi i FC Skanderborg med relativt få COVID-19 smittetilfælde, ligesom vi – bl.a. som følge af tilskud fra flere corona-hjælpe-puljer – forventer et overskud for indeværende år. Derfor en rigtig stor tak til AURA og DGI/DIF, som har ydet meget flotte tilskud til klubben.

Alle udfordringerne på trods kommer FC Skanderborg flot og bedre ud af 2020 end forventet.

FC Skanderborg udgør rammen om en masse fodbold. Men det er også her, at folk mødes på kryds og tværs, nye venskaber og fællesskaber bliver skabt. Det er i FC Skanderborg, og andre fodboldklubber, at de mange frivillige er med til at præge og udvikle en masse børn og unge. De lærer at give plads til hinanden, at tage imod kollektive beskeder, være ihærdige, ikke at bukke under i selvmedlidenhed, tage ansvar, være gode kammerater, møde til tiden osv. Men det er ikke en selvfølge, at der står frivillige klar til at træne hvert eneste hold og løse de mange opgaver, der findes i en idrætsforening. Derfor skal der lyde en rigtig stor tak til alle, der har bidraget til FC Skanderborg i 2020. Enhver indsats i klubben, stor eller lille, er af rigtig stor betydning. Også tak for den store omstillingsparathed, som de forskellige COVID-19 foranstaltninger hen over året har krævet.

Der er i 2020 brugt mange kræfter på at afdække FC Skanderborgs grundlæggende værdier, ligesom – der på baggrund heraf – er nedsat et udvalg til at arbejde med klubbens mission og vision. Dette vil I alle blive introduceret til i løbet af 2021.

Vi har også identificeret en række områder, hvor vi skal blive bedre. Det drejer sig bl.a. om modtagelse af nye spillere og forældre, bedre og hyppigere kommunikation mm. I den forbindelse hører vi rigtig gerne fra dig, hvis du brænder for kommunikation (SoMe mv.), og kan se dig selv som frivillig i en forening i udvikling. Også tovholdere knyttet til det enkelte hold, samt den overordnede koordinering af tovholderne, er et område, hvor vi skal udvikle og styrke os.

Mange gode kræfter har i 2020 arbejdet intensivt og målrettet mod etablering af kunststofbaner på Skanderborg Fælled, som vi håber at kunne tage i brug til efteråret 2021. Vi har oplevet rigtig flot opbakning fra det lokale erhvervsliv og har pt. modtaget tilsagn om ca. kr. 1.500.000 via sponsorater og donationer. Derudover har også Skanderborg Kommune bakket op om projektet og afsat kr. 3.000.000 i budgettet for 2021. FC Skanderborg mangler imidlertid fortsat ca. kr. 1.500.000, som vi forventer skal komme fra bl.a.:

  • mindre midlertidige kontingentforhøjelser i 2021 og 2022,
  • yderligere donationer, som vi åbner for i 2021, og hvor man kan give et bidrag alt efter lyst og evne, og
  • indtjening fra nye runder med salg af Bambusa strømper.

Det er os alle, der de næste mange år får glæde af den ekstra banekapacitet, hvorfor det er os alle, som må hjælpe til og støtte op om finansieringen.

Aflysningen af SMUKFEST betød, at FC Skanderborg måtte fokusere på andre indtægtskilder, hvilket har resulteret i en markant forbedret sponsorindsats og indledning af konceptualisering af klubbens sponsorprodukt. Herved er platformen etableret for et tættere og mere givende samarbejde i fremtiden mellem vores sponsorer og FC Skanderborg. Der er her ydet en stor og flot indsats af sponsorudvalget, som jeg hermed takker for. I den forbindelse vil jeg også takke alle, som har været involveret i salg af Bambusa strømper.

Det har været fantastisk at opleve engagementet blandt alle ved salg af strømperne, som i væsentligt omfang har bidraget med indtægter til både de enkelte hold, men også ”projekt kunststofbane”.

Sidst, men ikke mindst, skal der lyde en stor tak til FC Skanderborgs sponsorer, som også i 2020 har bakket rigtig flot op om FC Skanderborg. Vores hovedsponsor team.blue har igen i år tegnet et stort og flerårigt sponsorat, herunder ydet et ekstra bidrag målrettet kunststofbanen. Det er vi meget taknemmelige for.

FC Skanderborg ønsker alle fodboldspillere, frivillige, trænere, forældre og sponsorer en rigtig glædelig jul og et godt fodboldår 2021.              

På vegne af bestyrelsen

Jens Højmark

Luk