Menu

Sommerhilsen fra bestyrelsen

image Sommerhilsen fra bestyrelsen
02. juli 2020 kl. 11:16

Kære FC Skanderborg, 

Ved udløb af første halvår 2020 må vi konstatere, at foråret har været skelsættende som følge af den hærgende COVID-19 pandemi. Pandemien har holdt os alle væk fra boldbanerne i alt for lang tid og samtidigt påvirket vores forenings økonomi med aflysning af en række arrangementer, herunder SMUKFEST.

Vi har imidlertid valgt at fastholde stort set alle eksisterende tilbud og initiativer og således oprindeligt budgettere med et underskud i stedet for at spare os igennem året. Dette helt bevidst, da vi ønsker at fortsætte det gode momentum, som vi fornemmer gennemsyrer hele foreningen på trods af COVID-19 pandemien. Dette momentum kommer bl.a. til udtryk i mere end 1.000 medlemmer, men også en ekstra halv stjerne fra DBU, hvorfor vi nu i DBU´s licenssystem har 1,5 *. Dette giver os en flot placering blandt Danmarks fodboldklubber, hvorfor der skal lyde en stor tak til alle, som har arbejdet ihærdigt med dette projekt. Denne budgettering lader sig alene gøre fordi foreningens økonomi kan modstå et kalkuleret underskud, som en konsekvens af tidligere års stram økonomisk styring, hvilket vi i disse hårde tider nyder godt af.

Det gode momentum er også kommet til udtryk ved at vores ansøgning om støtte fra DIF og DGI´s corona-hjælpepulje er imødekommet med hele kr. 300.000. DIF og DGI's corona-hjælpepulje er etableret med midler fra Folketinget for at yde et ekstraordinært tilskud til lokale idrætsforeninger for at afbøde de negative økonomiske konsekvenser, som foreninger oplever som følge af nedlukning for aktivitet og aflysning af arrangementer i forbindelse med COVID-19. DIF og DGI's corona-hjælpepulje har efter de to ansøgningsrunder i maj og juni modtaget hele 3.125 ansøgninger for et samlet beløb på 266 mio. kr. Alle ansøgninger til DIF og DGI's corona-hjælpepulje er sagsbehandlet individuelt og vurderet ud fra retningslinjerne for DIF og DGI's corona-hjælpepulje. Ingen ansøgere modtager fuld bevilling, og ingen ansøgere modtager mere end 300.000 kr. Også foreningens ansøgning om støtte fra AURA Energis Corona-hjælpepakke har givet pote. AURAs bestyrelse havde helt ekstraordinært afsat 1 mio. kr. til at hjælpe foreninger og aktiviteter, der var kommet i klemme på grund af Corona-situationen. Ansøgningen fra FC Skanderborg blev imødekommet med hele kr. 50.000, som vi ydmygt modtager på foreningens vegne under et arrangement på Skanderborg Kulturhus fredag den 3. juli. På FC Skanderborgs vegne skal der lyde en stor tak til DIF og DGI´s corona-hjælpepulje og ARUA Energi for de flotte håndsrækninger.

Således har vi modtaget hele kr. 350.000 i COVID-19 støtte, hvilket er voldsomt imponerende. Bestyrelsen er dybt taknemmelig for at modtage en så anseelig støtte i disse udfordrende tider. Tilførsel af så væsentlige midler betyder også, at det nuværende ”COVID-19 budget” vil blive gennemgået, idet flere af de vedtagne besparelser bør kunne lempes.

I forbindelse med den ordinære generalforsamling i juni måned blev der valgt flere nye medlemmer til bestyrelsen. Den nye bestyrelse har sat sig ambitiøse mål for foreningen, hvor der bl.a. vil blive fokuseret på en forbedret struktur og organisering af de mange opgaver, som en så stor foreningen som FC Skanderborg indebærer. Dette vedrører bl.a. en optimering af foreningens organisation, kommunikation, sponsorarbejde, SMUKFEST, mv. Sideløbende hermed pågår der store bestræbelser på – sammen med gode erhvervsfolk i Skanderborg og Skanderborg Kommune - at udvikle Fælleden. Derudover har vi indledt et forløb, hvor en større gruppe af ”FC Skanderborg folk”, herunder bestyrelsen, ihærdigt arbejder på at identificere foreningens værdier. Værdierne beskriver den adfærd og det samspil, som vi ønsker skal være kendetegnende for vores forening, alle spillere, og de mange frivillige. Dette så vi alle tager afsæt fra den samme platform og ”løber” i samme retning. Ud fra værdisættet vil vi efterfølgende definere vores forenings vision og mission.

Alt i alt har vi identificeret mange aktuelle og vigtige, men også omfattende opgaver. Bestyrelsen er dog meget bevist om prioritering af de forskellige opgaver, herunder at det er afgørende, at vi lykkedes og kommer helt i mål.

Der skal lyde en stor tak til alle der er en del af FC Skanderborg. Det være sig spillere, trænere, ledere, frivillige, sponsorer, forældre m.fl.

Afslutningsvis ønskes I alle en god sommer.

På bestyrelsens vegne

Jens Højmark

 

Luk