Om os

FC Skanderborg blev oprettet som klub på en stiftende generalforsamling i november 2005 med virkning fra 1. januar 2006. Klubben blev til gennem en fusion mellem Skanderborgs to hidtidige fodboldklubber; HI Skanderborg og Skanderborg Boldklub.

Kommuneklubben FC Skanderborg er båret af visionen om, at fodbold er for alle - og at vi har plads til alle; Piger, drenge, bredde og talent!

I FC Skanderborg tror vi således på, at klubben repræsenterer mere end bare fodbold. Vi tror på fællesskab, respekt og socialt samvær.

Milepæle i fodboldklubbens historie;

1895 - Den første boldklub i Skanderborg bliver stiftet.

1896 - Boldklubben danner sammen med 9 andre boldklubber Jydsk Boldspil Union (JBU) - i dag kendt som DBU Jylland.

1897 - Boldklubbens stifter Johan Hansen forlader Skanderborg og klubben går i stå.

1898 - Nye kræfter træder til og stifter d. 8. april Skanderborg Boldklub.

1903 - Skanderborg Boldklub spiller sin første fodboldkamp mod et udenbys hold.

1975 - Højvangens Idrætsforening stiftes d. 22. maj. Klubben stifter senere navn til HI Skanderborg.

2001 - Der etableres et samarbejde mellem Hi Skanderborg og Skanderborg Boldklub.

2005 - Skanderborg Boldklub og HI Skanderborg vedtager at fusionere til FC Skanderborg.

2005 - DBU kårer FC Skanderborg til årets pigeklub.

2006 - FC Skanderborg stiftes officielt 1. januar.

2011 - FC Skanderborg udpeges i samarbejde med DBU Jylland til Fair Play Klub 2011.

2012 - FC Skanderborg herrer rykker for første gang op i 2. division (Vest).

2013 - Klubben vælges som årets klub i Danmark til DBU Fodbold Awards.

2014 - DBU giver klubben T-licens.

2014 - FC Skanderborg bliver af UEFA enstemmigt (16-0) valgt til årets breddeklub i Europa.

2016 - FC Skanderborg modtager DBU Jyllands uddannelsespris.

Takkebrev fra formanden - Smukfest
    Emil Vestergård i FC Midtjylland trøje