Menu

ÆNDRINGER I FC SKANDERBORG

image
19. marts 2021 kl. 07:27

COVID-19 pandemien har medført store ændringer for os alle. Dette gør sig også gældende for FC Skanderborg, hvor vi særligt i 2020 var nødsaget til at ”rykke tættere sammen i bussen”, for at imødegå de mange forskelligartede udfordringer. Bl.a. betød forsamlingsforbuddet at afvikling af træning og fodboldkampe i længere perioder var umuligt samtidigt med at aflysning af SMUKFEST medførte et stort indtægtstab.

Regnskabet for FC Skanderborg for 2020 er næsten færdigt og udviser pt. et mindre overskud. Dette er på den ene side tilfredsstillende, når vi sammenholder med vores forventninger, da COVID-19 ramte Danmark i marts 2020. Men COVID-19 er stadig iblandt os, hvorfor indtægterne ved en gennemførsel af SMUKFEST 2021 fortsat – ud fra et forsigtigheds princip – er ganske usikre. Samtidigt har vi oplevet en stor opbakning fra vores sponsorer og Skanderborg Kommune, som har gjort det muligt at realisere et udpræget ønske om bedre faciliteter for alle i FC Skanderborg. På den korte bane vil dette føre til flere kunststofbaner på Fælleden, som forventes taget i brug til efteråret 2021. Imidlertid kræver realiseringen af kunststofbanerne fortsat større ressourcer, også økonomisk. Flere års strukturerede og målrettede indsatser har betydet, at FC Skanderborg har oplevet stor anerkendelse i DBU´s licenssystem. Ved seneste rangering indtog FC Skanderborg således en fornem 32. plads i Danmark på baggrund af tildelingen af 1,5 *. En yderligere stræben, eller blot fastholdelse af den nuværende rangering, kræver imidlertid også mange ressourcer.

Ovennævnte status, ambitioner og forventninger til fremtiden har nødvendiggjort en prioritering af FC Skanderborgs ressourcer, samtidigt med at kvaliteten i det sportslige tilbud fastholdes i videst muligt omfang. De grundige undersøgelser, overvejelser og diskussioner har medført 2 væsentlige ændringer:

  1. En mindre neddrosling af de sportslige ambitioner, herunder en justering af prioritering af ressourcerne
  2. En midlertidigt kontingentforhøjelse for alle spillere med kr. 125,- pr. halvår, der opkræves som en del af FC Skanderborgs egenbetaling til etablering af kunststofbanerne

Med en prioritering af økonomisk forsvarlighed og flere kunststofbaner til gavn for alle i FC Skanderborg, er det besluttet – indtil videre - at neddrosle de sportslige ambitioner samt justere hvordan ressourcerne prioriteres. Desværre betyder det, at FC Skanderborg er nødsaget til at sige ”farvel og tak” til store FC Skanderborg personligheder. Der skal således lyde en kæmpe stor tak til alle, som har ydet en imponerende indsats for FC Skanderborgs sportslige udvikling i de seneste 3-4 år, særligt Berni Petersen og Brian Jensen. Berni har, sammen med andre gode kræfter, udgjort en drivende kraft i udviklingen af FC Skanderborgs sportslige sektor og skal have stor ros og tak for sit kæmpe licens- og foreningsarbejde samt sit ukuelige engagement og drive.

Ovennævnte vil blive uddybet under den ordinære generalforsamling.

Såfremt man har spørgsmål eller kommentarer, er man velkommen til at kontakte Jakob Peter Thomsen.

Luk