Menu

Klubnyt oktober 2021

image
16. oktober 2021 kl. 10:48

Kære medlem/forældre til medlem,

Som noget nyt og i tråd med FC Skanderborgs værdier Fællesskab, Udvikling, Glæde og Engagement vil vi introducere et digitalt nyhedsbrev, der vil udkomme 3-4 gange årligt. Tanken er ikke så meget at informere om sportslige resultater selvom vi sikkert kommer til at berette om oprykninger og nedrykninger mm., men mere at berette om livet i klubben, tiltag der gøres på tværs af vores afdelinger Børn, Unge og Seniorer og øge kommunikationen, så spillere og forældre alle har en chance for at vide, hvad der rører sig i klubben. Som altid har den der fører pennen mulighed for at bestemme indholdet, men det betyder ikke, at input ikke er velkommen. Så skriv gerne, hvis du har ønsker til indhold, der skal deles eller andre former for ris eller ros. Denne gang vil vi berøre:

  • Pavillon på Fælleden
  • Den nye kunststofbane
  • Donationsløsninger
  • Klubbens økonomi
  • Bambusa-strømper
  • AGF samarbejde
  • Galla aften for Unge
  • Sparekassen Kronjylland og et tilbud til dig
  • Tøj fra Puma
  • Klubfordele
  • Klubaftener i klubhuset på Birkevej

Indholdet vil i denne udgave være mere omfattende end vi forventer i de kommende udgaver. Tag det som et udtryk for, at vi har meget vi gerne vil kommunikere og vi i lang tid ikke har haft en platform til det.

Inden vi kommer til indholdet, vil vi gerne sende en stor tak til vores mange frivillige og trænere, der i Corona perioden har haft ekstra mange opgaver med at holde vores forening og mange hold i gang. Opgaverne er løst godt og vi kan som forening se tilbage på en udfordrende periode. En periode som vi er kommet igennem med en nettotilgang af medlemmer. Det er flot og det kan vi godt tillade os at være stolte af når medierne samtidig desværre beretter om medlemsafgang i mange andre foreninger.

God læselyst!

Pavillon på Fælleden

Her i september måned har nogle af jer måske bemærket den nye bygning på Fælleden. En pavillon med 2 store og lækre omklædningsrum, toilet samt et mindre møderum. Sidst men ikke mindst er der i tilknytning bygget en større terrasse med bænke. Om få måneder når det bliver varmere igen vil vi kunne sidde på terrassen og fra første parket se fodbold på de kommende kunststofbaner. Et kæmpe løft. Tak til Skanderborg Kommune der har bidraget med faciliteterne og lyttet til vores ønsker eller i det mindste en del af dem.

Den nye kunststofbane

Endelig. Efter ca. 6 måneders forsinkelse pga. en administrativ fejl fra kommunen begynder arbejdet med de nye kunststofbaner på Fælleden i denne uge. En ærgerlig fejl som ikke skal mindske glæden over et ellers godt samarbejde med kommunen og at banerne nu endeligt er på vej og forventes parate til, at vi kan spille på dem til februar 2022.

Når banerne er parate, er det en længe ønsket drøm, der går i opfyldelse. Vi kommer så til at kunne tilbyde alle hold i FC Skanderborg at træne året rundt minimum 2 gange om ugen.

Rent økonomisk er vi kommet langt med finansieringen af banen, men er ikke i 100% mål. Vi mangler fortsat ca. 500.000 kr. for at betale vores andel af banerne. Alligevel har vi besluttet at sætte arbejdet i gang og den manglende finansiering skaffer vi enten ved de midlertidige øgede kontingenter på 125 kr. pr. medlem pr. halvår, der blev besluttet i foråret 2021 og/eller via indtægter fra yderligere sponsorater eller donationer samt arbejdsindtægter fra klubaktiviteter som salg af Bambusa-strømper.

På denne plads en stor tak til sponsorater og donationer til kunststofbanen, der er kommet fra Normal, team.blue, Obton, Sydbank, BDO, Natur-Drogeriet, PWC, Børge Hansen Automobiler, Sparekassen Kronjylland, Staerk, Jyske Bank, CSIS, Nybolig Skanderborg & Ry og Rema1000.

Sponsorerne vil blive nævnt på tavle ved de nye kunstbaner. Skal din virksomhed med på tavlen, så kontakt sponsorudvalget, se her: FC Skanderborg.

Hjælp kunststofbanerne i mål med en donation fra din familie

Som beskrevet ovenfor mangler vi stadig ca. 500.000 kr. til vores kunststofbaner. Derfor igangsætte vi op til sommerferien i år en gaveindsamling, hvor pengene ubeskåret går til de nye kunststofbaner. Her kan virksomheder, private familier og personer yde en gave i form af en donation. Donationen afgives online via en DBU-applikation på dette link:Gaveindsamling (dbu.dk). Der kan betales med dankort og Mobilepay og beløbet indberettes automatisk til skat og er fradragsberettiget.

Når du støtter FC Skanderborg så kan du vælge at fremstå med navn eller være anonym. Folk der fremstår med navn, vil komme med på en tavle, der hænges op ved banerne, hvor FC Skanderborg siger tak for støtten.

En stor tak til de familier, som allerede har ydet en donation til de nye kunststofbaner. Vi har via deres bidrag samlet 68.000 kr. ind til kunstbanerne Tak til familierne Holm Heeager, Lindvald Johansen, Dahl Peters, Hartung Damsgaard, Vindbæk Jørgensen, Højmark, Krogh Mathiasen og Thomsen samt kortklubben Skanderborg bakker og Morten Overgaard.

Donation af din families dåse og flaskepant

Vi har siden 1. oktober 2021 indgået en sponsoraftale med Føtex i Bloms om, at man kan donere sin pant således at beløbet går til Børn og Unge arbejdet i FC Skanderborg. Føtex giver ved siden af denne flotte indtjeningsmulighed for FC Skanderborg os et engangsbeløb.

Vi takker Føtex for muligheden og håber I vil støtte op ved at handle i Føtex og donere jeres pant deres flaske automat i p-kælderen i Bloms. Husk at trykke på FC Skanderborg knappen. 

Det er mange bække små der kan gøre en stor forskel, så kan du undvære pengene fra din pant så kan de gøre en forskel i FC Skanderborg.

Du kan i øvrigt fortsat også donere din pant når du handler hos Rema1000 på Vroldvej 31.

Klubbens økonomi

Vi er nu 3⁄4 dele inde i 2021 og kan konstatere, at vi i tråd med det oplæg, vi som bestyrelse præsenterede på generalforsamlingen i foråret, har gennemført en række besparelser på træneromkostninger til herre førstehold samt på Unge talentdelen. Tilsvarende har vi øget omkostningerne til at ansætte flere ung trænere på Børne-, Unge- og på pigesiden samt en Ungdomskonsulent på pigesiden. Ungdomskonsulenten på pigesiden valgte dog at stoppe. Det er vores intention at genbesætte stillingen og vi har dialog med vores ønske kandidat

Vi har manglet en væsentlig indtægt fra Smuk, som normalt er vores største indtægtskilde. Til gengæld har det givet en stor indtægt at arrangere en stor fest den første weekend i august for vores hovedsponsor, team.blue, der havde 20 års jubilæum. Ifbm. festen for team.blue blev der lagt +1200 arbejdstimer fra frivillige spillere og forældre fra U15-U19 drenge, Herre senior og Kvinder senior. En kæmpe tak til alle jer for de mange timers arbejde, der har været udslagsgivende for, at FC Skanderborg aktuelt kigger ind i et 2021, hvor vi i modsætning til det oprindelige budget, forventer et 0 resultat.

Vi har sendt ansøgning ind om Covid-19 støtte og får vi tildelt støtte vil beløbet gøre, at vi kan allokere midler til aktiviteter til gavn for klubbens medlemmer og fællesskabet.

Bambusa runde i november

Vi har nu kørt to runder med salg af Bambusa-strømper. Første gang var i november 2020 og anden gang var i maj 2021. Som klub har vi tjent 511.000 kr. på de to runder. Når vi sælger Bambusa-strømper går 50% af indtægten til Bambusa og 50% til FC Skanderborg. De 511.000 kr. vi tjente til FC Skanderborg fordelte sig i første runde med 50% til kunststofbanen og de enkelte årgange beholdte selv 50%. I anden runde ændrede vi fordelingen så 25% af overskuddet gik til de sælgende hold og 75% gik til kunststofbane projektet.

Bambusa har dermed uden sammenligning været den største indtægtskilde til de nye kunststofbaner baseret på vores fælles arbejdsindsats. På samme tid er det en god måde at tjene penge til sin egen årgang på. Penge, der kan bruges til f.eks. spillertøj eller stævner. Den mest flittige årgang har således på de to runder foruden et stort bidrag til kunststofbanerne tjent +15.000 kr. til egen kasse.

FC Skanderborg har derfor valgt at gøre Bambusa salg til en fast aktivitet, som vi vil gennemføre hvert forår og hvert efterår de kommende år. Vi ved, der er arbejde forbundet med det, men vi kan ikke se nogen anden måde vi på så kort tid, kan tjene så mange penge til klub og årgangsaktiviteter på. Vi har også besluttet, at i kommende Bambusa runder deler vi FC Skanderborgs indtægt med 50% til kunstbanen og 50% til de enkelte årgange.
Næste Bambusa runde bliver fra 7. til 28. november 2021. I orienteres snart om det via jeres årgangs tovholder. 

AGF samarbejde

Vi har afsluttet vores samarbejde med FC Horsens og indledt et nyt samarbejde med AGF. Den primære begrundelse og tilvalget af AGF ligger i, at de både tilbyder aktiviteter for vores piger og drenge.

Vi har allerede set de første resultater af samarbejdet. Således modtog vi her i efteråret 25.000 kr. fra AGF da vores tidligere ungdomsspiller Alexander Ammitzbøll fornyeligt rundede 25 Superliga kampe.

Her i starten af oktober har der ligeledes været afholdt træning for U13 til U15 drenge afviklet af 4 AGF superligaspillere. På tilsvarende vis er vi ved at arrangere en træning for pigerne anført af dygtige spillere fra AGF ́s Kvindelige hold. Se video fra vores besøg af AGF her: FC Skanderborg

Galla fest for U12 til U19

Nu kan Corona forhåbentligt ikke holde os tilbage. Der er derfor nedsat et udvalg der igen vil afholde vores traditionelle Galla aften for klubbens piger og drenge spillere fra U12 til U19 samt deres forældre og trænere.

Der skal som altid kåres bl.a. ”Årets spiller” og ”Most valuable player” pr. hold.

Glæd jer til en fantastisk aften på gymnasiet. Invitationer med dato kommer snart.

Sparekassen Kronjylland og et tilbud til dig

Vi har indgået en sponsoraftale med den lokale filial af Sparekassen Kronjylland, der ligger i Adelgade. Som en af hjørnestenene i samarbejdet ønsker Sparekassen Kronjylland, at der også kommer noget den anden vej for det sponsorat, de har lagt hos os. Derfor har vi indgået en aftale og en fast pris for hvert møde et FC Skanderborg medlem eller familie til et medlem tager med Sparekassen Kronjylland med henblik på evt. bankskifte. Vælger man så at skifte bank, tilfalder der endnu et engangsbeløb til FC Skanderborg.

Vi håber mange af jer vil tage godt imod initiativet og støtte en bank, der støtter FC Skanderborg. Husk samtalen er gratis og hvem ved, måske vil I opdage nye muligheder ved at investere én time i et uforpligtigende møde med dem.

For at vi kan holde styr på, hvem der tager et møde med Sparekassen Kronjylland og hvem som vælger at skifte til dem, så ret henvendelse for møde med Lasse Mønster eller Regina Aagaard (mor til FC Skanderborg spiller) på mail lam@sparkron.dk og raa@sparkron.dk eller telefonnummer 29 67 46 11 og 87 62 38 53. Oplys til dem, at I henvender jer som en del af deres FC Skanderborg sponsorat.

Klubtøjet fra Puma

Tilbage i august blev der afholdt 2 prøveaftener på Fælleden, hvor der kunne prøves FC Skanderborg spillertøj samt vores klubkollektion (hoodies, baselayers, tasker med FC Skanderborg logo mm.) fra Puma. 

Meget tøj blev bestilt både til hold, årgange og individuelle bestillinger. Meget er efterhånden blevet udleveret, men ligesom Ikea jf. TV Avisen har ca. 20% tomme hylder pga. varemangel og transportproblemer, så oplever vi desværre også leveringsproblemer hos Puma. Konkret betyder det, at alt der er blevet bestilt i august og september endnu ikke er blevet leveret og at det går langsommere end i 2020 og normalt.

Vi kan kun beklage situationen, men reelt ikke gøre noget ved det. Skulle du alligevel mangle nyt spillertøj eller hvis du gerne vil have noget fra klubkollektionen, så kig på dette link:FC Skanderborg

Vi har også udarbejdet en politik og retningslinjer vedr. køb af tøj og udstyr. Retningslinjerne er lavet for at skabe gennemsigtighed for alle medlemmer, forældre og trænere. Læs om det på dette link:FC Skanderborg.

Klubfordele

Som medlem af FC Skanderborg kan du få glæde af flere klubfordele. Vi har oprettet et punkt på hjemmesiden, hvor du har mulighed for at holde dig orienteret omkring, hvilke klubfordele du kan gøre brug af. Det kan også være, at du i din virksomhed kan tilbyde eller kan videreformidle kontakter til yderligere klubfordele. Læs mere på dette link:Klubfordele.

Klubaftener i klubhuset på Birkevej

Vi har arbejdet målrettet på at øge Fællesskabet i FC Skanderborg med afsæt i, at det netop er en af vores 4 værdier. Som konkret initiativ har vi derfor den sidste fredag i henholdsvis august og september inviteret til klubhygge for spillere, frivillige, trænere og forældre i klublokalerne på Birkevej. Vi har haft to hyggelige fredage med ca. 20 fremmødte den første gang og omkring 50 den anden gang. Fortsætter fremgangen i tilslutningen så ender det med at bliver en god platform for at kunne mødes på tværs af alder og køn til en hyggesnak for de voksne og leg for børnene. Lige netop det er noget vi mangler i FC Skanderborg, fordi vi i hverdagen træner og spiller kampe på 4 forskellige adresser og derfor ofte ikke har så meget med hinanden at gøre på tværs af hold, årgange og køn.

Næste fredagshygge bliver først til foråret igen, hvor vi genoptager initiativet. Der har været mange børn med de første gange og de får en bedre oplevelse, når vejret er bedre og de kan være på boldbanerne mens vi voksne er i klubhuset.

Nu har du næsten læst det hele

Som du måske har bemærket, så fylder økonomi en del i denne udgave af KlubNyt. Årsagen er den simple, at vi med det budget vi har i FC Skanderborg og de indtægter vi har fra kontingenter, kun får dækket ca. 50% af vores omkostninger via kontingenterne. Vi er derfor nødt til at lave aktiviteter, der genererer økonomi til FC Skanderborg, hvis ikke vores kontingenter skal sættes op – ellers vores ønsker om tilbud til medlemmerne skal beskæres. Som beskrevet ovenfor har vi som bestyrelse forsøgt at skære ned på omkostningerne, ændre på fordelingerne mellem UNGE, BØRN og SENIORER, men samtidigt er vi nødt til at appellere til, at alle årgange hjælper til med de initiativer vi søsætter for at skabe indtægter til klubben udenom kontingenterne. Initiativer som Bambusa salg, hjælp til Smuk når den igen kan gennemføres m.m.

Det var alt for første omgang af FC Skanderborg KlubNyt. Vi håber indholdet har været informativt og hvis ikke, må du sende en omgang ris og forbedringsforslag.

Med sportslig hilsen

Bestyrelsen

Luk